- Shëndetësia - Kosova Sot
SI T

SI T'I MERRNI ANTIBIOTIKËT DHE ILAÇET PËR GJËNDRAT TIROIDE?

Antibiotikët dhe ilaçet për gjëndrat tiroide janë medikamente të forta që merren ndaras dhe vetëm në këshillim me mjekun. Nga ana tjetër, disa antibiotikë mund ta shtojnë absorbimin e ilaçeve për gjëndrat tiroide. Antibiotikët në kombinim me ilaçet për gjëndra tiroide mund të kenë 3 efekte: 1. Mund të pakësojnë absorbimin e ilaçeve për gjëndrat tiroide, që sjell pakësimin e qarkullimit të ilaçeve për gjëndrat tiroide. 2. Mund të shtojnë shpejtësinë me të cilin organizmi hedh ilaçet tepricë për gjëndrat tiroide. 3. Mund ta ndryshojnë mënyrën në të cilën ilaçi për gjëndrat tiroide lidhet për proteina në gjakrrjedhje, që ndikon te hormonet për gjëndrat tiroide.

(Kosova Sot)

14 orë e 14 minuta më parë
17/02/19