ZBULIMI I PABESUESHËM I SHKENCËTARËVE: KJO BIMË MUND TË SHKATËRROJË QELIZAT E KANCERIT? - Shëndetësia - Kosova Sot
ZBULIMI I PABESUESHËM I SHKENCËTARËVE: KJO BIMË MUND TË SHKATËRROJË QELIZAT E KANCERIT?

ZBULIMI I PABESUESHËM I SHKENCËTARËVE: KJO BIMË MUND TË SHKATËRROJË QELIZAT E KANCERIT?

Shkencëtarët punojnë në terapinë e re për shërimin e kancerit në të cilën përfshihet një substancë kyçe nga hithrat. Në fakt, substanca e quajtur "JPC11" pritet që në mënyrë automatike t'i shkatërrojë qelizat malinje. Kjo qasje do të mund të pakësonte efektet e padëshiruara të kimioterapisë dhe ilaçeve që merren te sëmundjet malinje. Studimet janë drejtuar në shërimin e kancerit të vezoreve dhe prostatës. Kjo terapi ende nuk është shpallur botërisht, por shkencëtarët thonë se janë në rrugë të mirë. Shumica konsideron se një qasje si kjo përdoret edhe si preventivë për sëmundjet e kancerit, e me këtë rast terapia nuk dëmton qelizat e shëndetshme.

(Kosova Sot)

9 orë e 17 minuta më parë
20/01/19