- Shëndetësia - Kosova Sot
SELINO E RUAN ZEMRËN

SELINO E RUAN ZEMRËN

Rrënja e selinos duhet të jetë i përfshirë në menynë tuaj gjatë dimrit. Ky fryt përmban materie ushqyese, sidomos ndikon në shëndetin e enëve të gjakut. Substancat nga selino relaksojnë arteriet, mundësojnë në hapjen e tyre, duke ndikuar në elasticitetin e arterieve. Pos kësaj, materiet ushqyese nga rrënja aromatike përmirësojnë pasqyrën e gjakut dhe qarkullimin, oreksin, largojnë problemet gjatë tretjes, derisa parandalojnë edhe përhapjen e qelizave të kancerit. Selino ndikon edhe te astma, plogështia, reuma e po ashtu ndikojnë mirë edhe te gihti, rrugët urinare, veshkat, sëmundjet nervore. 

(Kosova Sot)

23 orë e 25 minuta më parë
18/02/19