Një person humbi 25 kilogramë me dietën çudibërëse, përse mos ta provoni edhe ju - Shëndetësia - Kosova Sot
Një person humbi 25 kilogramë me dietën çudibërëse, përse mos ta provoni edhe ju

Një person humbi 25 kilogramë me dietën çudibërëse, përse mos ta provoni edhe ju

Është mirë kur humbet në peshë, e dieta "zona e kaltër" ia kishte ndryshuar jetën! Kishte humbur 25 kilogramë për një vit e më pas ka zbuluar dietën. Interneti kishte mbetur i shokuar kur ai kishte publikuar foton para dhe pas dietës, e me një det me dieta të ndryshme ai kishte vendosur për regjimin e ushqimit "zona e kaltër". Nga menyja kishte përjashtuar mishin dhe sheqerin dhe kishte filluar të konsumonte ushqime të shëndetshme me antioksidues. Dieta "zona e kaltër" është e bazuar në parimin e ushqimit nga pesë pjesë të botës, ku njerëzit ushqehen më së shëndetshmi dhe jetojnë më së gjati. Plani i dietës bazohet në bimë, e ushqimet kryesore janë fasulja, bizelja dhe arrat. Nëse dëshironi t'i bashkoheni kësaj diete 90 deri 95 për qind e ushqimit duhet të bazohet në pemë, perime, drithëra, bishtaja, vaj ulliri dhe erëza. Po ashtu, çdo ditë duhet të hani një grusht me drithëra të ziera nga kokrra e grurit. Dieta edhe më shpejt ndikon nëse e kombinoni me ushtrime.

(Kosova Sot)

1 orë e 35 minuta më parë
20/01/19