- Shëndetësia - Kosova Sot
Sëmundjet vdekjeprurëse, që kanë të njëjtat simptoma si ftohja

Sëmundjet vdekjeprurëse, që kanë të njëjtat simptoma si ftohja

Ndodh nganjëherë që simptomat nganjëherë të maskohen në mënyrë që të imitojnë sëmundjet e padëmshme, derisa përparojnë me shpejtësinë e dritës.

PNEUMONIA

Fillon si ftohje, e kur sistemi imun i të sëmurit dobësohet ajo godet fort dhe atëherë pacienti nuk është në gjendje të mbrohet. Mundet të ndodhë kurdo në vit, porse në këtë periudhë kohore gabimisht mund të duket si ftohje apo grip.

BRONKITISI

Hedhja e mukozës me ngjyrë të verdhë ose të gjelbër nga mushkëritë mundet të jetë shenjë e qartë e bronkitisit, e shfaqet kurdo në secilën pjesë të vitit.

KOLLA

Kolla e pakontrolluar i përcjellë me spazma dhe që të le pa frymë mundet të jetë shumë i rrezikshëm. Të sëmurit mezi marrin frymë. Te fëmijët më të rinj se 6 muaj mund të jetë fatal.

MENINGJITI

Kjo është infeksioni i lëngjeve që gjenden rreth kofshës dhe trurit. Sëmundja mundet të fillojë me dhimbje koke, temperaturë, dhimbje në qafë dhe ndjeshmëri ndaj dritës.  

(Kosova Sot)

19 orë e 8 minuta më parë
23/02/19