ME PRERJEN E PERIMEVE, I BËNI MË TË SHËNDETSHME - Shëndetësia - Kosova Sot
ME PRERJEN E PERIMEVE, I BËNI MË TË SHËNDETSHME

ME PRERJEN E PERIMEVE, I BËNI MË TË SHËNDETSHME

Derisa përzierja dhe bërja e puresë nga perimet mund t'i shkatërrojë fibrat që i përmban, prerja apo copëtimi i tyre liron enzima të shëndetshme që përmirësojnë tretjen. Nutricistët tërheqin vëmendjen që me copë- timin e perimeve përmirësoni procesin përmes dhëmbëve. Por, kur t'i keni copëtuar, mos i lini të rrinë për një periudhë të gjatë kohore para se ta konsumoni. Edhe ekspertët thonë se me copëtimin e perimeve vijmë deri te materiet ushqyese. Perimet pos vitaminave C dhe kaliumit, përmbajnë polifenole që bimëve u japin ngjyrë, perimeve u japin shije të hidhur dhe burim për antioksidues që e mbrojnë trupin nga molekulat e dëmshme derisa ndikojnë edhe në forcimin e sistemit imun.

(Kosova Sot)

21 orë e 49 minuta më parë
21/01/19