- Shëndetësia - Kosova Sot
Përpara se të nisni një dietë drastike mendojeni mirë, ka arsye shkencore që ju ndalojnë

Përpara se të nisni një dietë drastike mendojeni mirë, ka arsye shkencore që ju ndalojnë

Ndonjëherë dietat drastike na duken si zgjidhja më e lehtë për të humbur peshë, por një studim i ri ka zbuluar se në fakt shpesh përfundojmë më të shendoshë dhe të palumtur për shkak të tyre.

Ti mendon se po humbet në peshë, por në fakt po humbet ujë. Dhe ky është një problem serioz sepse trupi dehidratohet, duke sjell si pasojë gjendje të keqe fizike.

Shumica e dietave drastike të ndalojnë ngrënien e disa ushqimeve ose grupe ushqimesh. Në këtë mënyrë ti i heq mundësinë vetes që disa nga vlerat ushqyese të mos i marrësh. Trupi fillon të reagojë dhe fiziku bie, po ashtu edhe gjendja mendore.

Metabolizmi do ngadalësohet. Ti nuk do kesh mjaftueshëm energji asnjëherë.

(Kosova Sot)

3 orë e 33 minuta më parë
19/02/19