Orizi i zi ju dobëson, zbuloni si ta konsumoni - Shëndetësia - Kosova Sot
Orizi i zi ju dobëson, zbuloni si ta konsumoni

Orizi i zi ju dobëson, zbuloni si ta konsumoni

Orizi i zi për shumë kohë është njohur si “orizi i ndaluar” pasi vetëm perandorët kanë patur mundësi ta konsumojnë.

Sipas “Shoqatës Kimike Amerikane” orizi i zi është një burim mjaft i çmuar i antioksidantëve. Ai është gjithashtu i pasur në fibra, vitaminë E dhe pak sheqer. Sa më shumë antioksidantë do të thotë më pak inflamacion dhe si rrjedhojë më pak yndyrna të depozituara në organizëm.

 

5 orë e 16 minuta më parë
18/12/18