Diabeti: Ja si të ulni rrezikun e prekjes nga kjo sëmundje - Shëndetësia - Kosova Sot
Diabeti: Ja si të ulni rrezikun e prekjes nga kjo sëmundje

Diabeti: Ja si të ulni rrezikun e prekjes nga kjo sëmundje

Ju duket sikur nuk është në dorën tuaj, por në fakt ajo që hamë ndikon te ne. Prandaj ju tregojmë çfarë duhet të bëni që të zhdukni shanset e prekjes nga diabeti. Të paktën bëni ato që keni  në dorë…

Mos hani të ëmbla dhe brumëra

Zhdukja e karbohidrateve dhe sheqerit janë numër një nëse do t’i shmangësh vetes rrezikun e të prekurit nga diabeti.

Zgjidh frutat dhe perimet e duhura

Të gjitha janë burim I sheqernave natyrale, por disa duhen ngrënë në masë më të vogël. Përshembull bananet.

Hani fruta të thata mes vakteve.

Ushtrohu ose thjesht ec për të paktën 25 minuta çdo ditë

(Kosova Sot)

8 orë e 50 minuta më parë
18/12/18