LIRISHT KOLLITUNI, ËSHTË E SHËNDETSHME - Shëndetësia - Kosova Sot
LIRISHT KOLLITUNI, ËSHTË E SHËNDETSHME

LIRISHT KOLLITUNI, ËSHTË E SHËNDETSHME

Të gjithëve u ka ndodhur, shkoni në shtrat dhe ju kaplon kolla. Nëse në pyetje është infeksion respirator, gjasat janë të mira të kolliteni gjatë natës. Pa marrë parasysh sa e mundimshme është kjo, kolla ka qëllim të mirë, thonë mjekët. Kolla është refleks i rëndë- sishëm nxitur nga diçka që ngacmon fytin apo organet e frymë- marrjes, si grimcat e pluhurit apo mukoza. Përmes kollës kontrollohen në mënyrë automatike sistemet qendrore nervore, organet vitale, si frymëmarrja dhe shtypja e gjakut. Mjekët thonë se lirisht mund të kolliteni, sepse kjo është e shëndetshme.

23 orë e 2 minuta më parë
14/12/18