- Shëndetësia - Kosova Sot
Hidhni kripë shalqirit: Kur të dëgjoni përse, do ta provoni menjëherë

Hidhni kripë shalqirit: Kur të dëgjoni përse, do ta provoni menjëherë

Nëse deri më tani nuk keni dëgjuar për këtë fshehtësi, më pas do të falënderoheni. Me vetë faktin se shalqirit duhet t'i hidhni kripë, shumica habiten. Por, nutricistët theksojnë përse ky është kombinim i hatashëm."E pranoj se isha skeptike kur për të parën herë kisha në dorë një rriskë shalqi me kripë. Në atë kohë, miqtë kishin insistuar se duhet ta provoj se është ende e ëmbël. Kam provuar dhe ashtu ishte - vërtet më e mirë ishte me kripë", ka shkruar një nga përdorueset. Në fakt, kripa shalqirin e bën më të ëmbël, sepse krijon një kontrast të ëmbël dhe kështu ia mundëson që shija e ëmbël ende të vjen në theksim. Shalqiri zakonisht ka shije të ëmbël dhe është përplot me ujë, për dallim nga dredhëzat dhe llojet tjera. Po ashtu, ka edhe shije më intensive. Në këtë mënyrë, shalqiri do të ofrojë dyfishin e vetive shëruese për organizmin. 

(Kosova Sot)

14 orë e 49 minuta më parë
18/02/19