Nëse dëshironi organizëm të pastër, veproni në këtë mënyrë

  • 15 mars 2019 - 15:30
Nëse dëshironi organizëm të pastër, veproni në këtë mënyrë

T ë gjithë e dimë se uji i pastron zorrët dhe e shton aftësinë e lukthit që t'i thithë të gjitha materiet e nevojshme nga ushqimi. Shkencëtarët nga mbarë bota pas shumë studimeve kanë ardhur në përfundim se ideale për mëngjes, porsa të zgjohemi dhe para se madje t'i pastrojmë sytë, është të konsumojmë 600 ml ujë. Pas kësaj për 45 minutat e ardhshëm nuk duhet konsumuar gjë.

Pas kësaj kohe duhet konsumuar kafjalli, por pas dy orëve të mos konsumohet gjë tjetër. Në këtë rast uji ndihmon eliminimin e toksinave nga organizmi. Kjo së pari dallohet në lëkurën e fytyrës dhe trupi bëhet më i pastër dhe më i kthjellët. Nëse nuk konsumohet sasi e mjaftueshme e ujit në organizëm, shtohet rreziku nga sëmundjet e ndryshme dhe problemeve shëndetësore, si kanceri i gjirit dhe mitrës, leukemia, diabeti, gurët në veshka, astma, kapsllëku, dhimbjet e kokës. 

(Kosova Sot)