Dieta me verë: Rregul lat kryesore për humbje në peshë

  • 15 mars 2019 - 16:05
Dieta me verë: Rregul lat kryesore për humbje në peshë

Dieta me verë është mënyrë efikase për të humbur në peshë për kohë të shkurtë. Vera përmirëson gjendjen e organizmit: heq yndyrat dhe parandalon formimin e kolesterolit, përshpejton qarkullimin dhe metabolizmin.

PINI UJË

Pasi që të gjitha llojet e alkoolit kanë efekt diuretik, gjatë dietës me verë nevojitet ta kompensoni humbjen e lëngjeve. Detyrimisht pini ujë, por edhe çaj. Kafe dhe lëngje mos konsumoni.

HARROJENI KRIPËN

Gjatë dietës, kripën duhet ta harroni. Kripa nxit mbajtjen e ujit në trup, e për të mos ndodhu kjo, kripën duhet ta hiqni nga menyja. Pos kripës, harroni dhe sheqerin.

OPSIONI I PARË: Kafjalli: 1 domate dhe 1 vezë të zier; Zamra: 1 mollë të gjelbër; Dreka: 200 g djathë me përqindje të ultë të yndyrës dhe 1 trangull të mesëm; Darka: 1 gotë verë;

OPSIONI I DYTË: Kafjalli: 1 rriskë bukë gruri, 120 g djathë të fortë, 1 gotë verë. Dreka: dy rriska bukë të thekur gruri, 120 g djathë dhe 1 gotë verë. Darka: njëjtë si edhe dreka.

(Kosova Sot)