Ju sjellim arsyet përse duhet të konsumoni bizelen, këtë ushqim të hatashëm

  • 03 prill 2019 - 19:05
Ju sjellim arsyet përse duhet të konsumoni bizelen, këtë ushqim të hatashëm

Bizelja është përplot me vitamina, minerale dhe përmban shumë proteina dhe fibra. Në vijim ju sjellim disa arsye përse duhet ta konsumoni.

Krahas materieve ushqyese, bizelja është e pasur edhe me proteina, që e bën një nga burimet më të mira për proteina. Proteinat e saj ndihmojnë në përmirësimin e forcës muskulore dhe ndihmon në kontrollimin e oreksit. 

 Ekzistojnë arsye të shumta përse bizelja ndihmon për zemër: përmban shumë fibra. Është dëshmuar se ushqimi i pasur me fibra përmirëson nivelin e lipoideve në serum, si dhe ul shtypjen e gjakut dhe inflamacionet. 

Sasia e madhe e fibrave në bizele është përparësi për shëndetin e shëndetit tretës. Fibrat ndihmojnë në kujdesen e rritjes së baktereve të mira në zorrë, që në shkëmbim ndihmon shkatërrimin e baktereve të dëmshme.

(Kosova Sot)