Arsyet bindëse përse duhet ta hani nga një avokado

  • 03 prill 2019 - 10:07
Arsyet bindëse përse duhet ta hani nga një avokado

Avokado e butë dhe e lëngshme vlerësohet në krejt botën për përbërësit e saj. Përmban vitamina A, B, C dhe E, por edhe fibra dhe minerale.

Humbja në peshë

Avokado është mënyrë e shkëlqyeshme për humbjen në peshë. Mos t’ju mashtrojë fakti se përmban yndyrë, sepse janë yndyra të shëndetshme. Përshpejtojnë metabolizmin dhe ndihmojnë te humbja në peshë.

Rregullon shtypjen e gjakut

Marrë parasysh se avokado është plot me kalcium, kjo ia mundëson ta sjellë në nivelin shtypjen e gjakut. Kalciumi përndryshe ndikon në eliminimin e natriumit të tepërt në trup.

Përmirëson shikimin

Avokado është përplot me dy llojeve esenciale të karotenoideve: luteinë dhe zeaksantinë. Këto dy materie në mënyrë drastike përmirësojnë shikimin te personat që rregullisht e konsumojnë avokadon.

Parandalon diabetin

Hulumtuesit e kanë dëshmuar se një avokado në ditë vendos ekuilibrin midis insulinës dhe sheqerit në gjak.

(Kosova Sot)