Bima më shëruese në botë

  • 07 prill 2019 - 19:25
Bima më shëruese në botë

Kaçja konsiderohet si një nga bimët më të shëndetshme në botë. Kjo bimë stimulon qarkullimin e gjakut, forcon zemrën dhe preferohet pas sulmit në zemër. Po ashtu, kaçja ndihmon edhe te lodhjet, kundër anktheve, problemeve me gjumin dhe mungesën e energjisë. Një nga bimët që sidomos është e shëndetshme për zemër është kaçja, e likeri nga kokrrat e saj forcojnë zemrën.

Konsiderohet si pije që përmirëson tretjen.

Receta: 300 g kaçe dhe 150 g sheqer i derdhni në shishe me grykë të gjerë. Hidhni vodkë deri në majë dhe e vendosni në dritare. Për çdo ditë e përzieni. Shumë shpejt edhe vodka merr ngjyrë, e lini të pushojë për gjashtë javë. Më pas e procedoni në një shishe tjetër. Preferohet të pini një gotë liker çdo ditë kundër telasheve me zemër.

(Kosova Sot)