Kripa - vrasësi më i madh

  • 08 prill 2019 - 14:36
Kripa - vrasësi më i madh

Ushqimi që e konsumojmë çdo vit merr jetën e 11 milionë njerëzve.

Analiza, e cila është publikuar në revistën "Lanset", ka vërtetuar se ajo që njerëzit për çdo ditë e konsumojnë në organizmin e tyre është më e dëmshme se duhani dhe është fajtori i pesë i vdekjeve më i shpeshtë nëpër botë. Ajo që shkurton jetën është kripa, qoftë në bukë, salcë apo kudo.

Faktori i dytë i shpeshtë i vdekjeve është moskonsumimi i pemëve me lëvozhgë të fortë, farave perimeve, fibrave dhe aminoacideve omega 3. 

(Kosova Sot)