Patatet bëjnë gjëra magjike për organizmin e njeriut

  • 11 prill 2019 - 18:26
Patatet bëjnë gjëra magjike për organizmin e njeriut

Pos se, pataten mund ta konsumoni në shumë mënyra, mund ta përdorni edhe për t'i ndihmuar vetes.

VITAMINA C

Vitamina C është proteinë strukturale që është e domosdoshme për shëndetin e lëkurës. Në fakt, e mbron trupin nga radikalet e lira. Pos kësaj, ndihmon në procesin e shërimit të plagëve të akneve dhe lëkurën e mban të hidratuar.

VITAMINA B

Vitaminat e ndryshme të kompleksit B mund t'ju ndihmojnë t'i shëroni shumë infeksione inflamatore.

HEKUR

Hekuri nga patatet ju dhurojnë tenin e bukur dhe shkëlqimin natyral.

KALCIUM

Duhet ta dini se mungesa e kalciumit mund të sjellë shumë sëmundje të lëkurës. Nga ana tjetër, duhet ta dini se patatet janë të pasura me kalcium.

BAKËR

Patatet janë shumë të dobishme në shërimin e sëmundjeve të lëkurës të shkaktuara nga mungesa e bakrit. Kjo është arsyeja përse një rriskë të patates duhet ta aplikoni drejt e në lëkurë. 

(Kosova Sot)