Kujdes, bakteret dëmtojnë nga secila gotë e kafesë

  • 12 prill 2019 - 15:21
Kujdes, bakteret dëmtojnë nga secila gotë e kafesë

Me kolegët në zyrë me gjasë përditë pini kafe dhe çaj, por me gjasë se keni menduar se gota apo filxhani mund të ndikojë dëmshëm në shëndetin tuaj.

Studimi nga universiteti në Arizonë ka treguar se 20 për qind e gotave përmbajnë baktere, e përhapjen e tyre e kontribuojnë sfungjerët për enë.

Këto baktere janë zbuluar në çdo të pestën gotë para pastrimit të tyre, derisa pas kësaj, besoni apo jo, ishin hasur në secilën gotë.

Që punët të jetë edhe më keq, në 20 për qind të rasteve është zbuluar bakteri “E-coli.

Kështu, pos se duhet të brengoseni sa sheqer hidhni kafesë, duhet më shumë të kushtoni edhe vëmendje faktit se në çfarë ene e pini kafenë apo çajin.

(Kosova Sot)