Hiqni stresin për 20 minuta

  • 12 prill 2019 - 15:23
Hiqni stresin për 20 minuta

Ecja bën mrekullinë për organizmin dhe të gjitha këshillat që nënkuptojnë të jemi më ët lumtur, kërkojnë të lëvizim më shumë.

E dini fjalinë, "përdorni shkallët në vend të ashensorit", kjo është e mirë për shëndetin, nëse ecni, në vend se të voziteni me veturë apo autobus.

Studimet e fundit kanë dëshmuar se shëtitja e përditshme në kohëzgjatje prej 20 deri 30 minuta, sidomos nëse shëtitja ndodh në natyrë, mundet ta ul nivelin e kortizolit, hormonit të stresit për 10 për qind.

(Kosova Sot)