Pesë arsyet pse duhet ta konsumoni sodën e bukës

  • 18 prill 2019 - 15:53
Pesë arsyet pse duhet ta konsumoni sodën e bukës

Soda e bukës është preparat i thjeshtë, përmban natriumin bikarbonat. Natriumi bikarbonat është substancë natyrale që gjendet në qeniet njerëzore.

Detyra e sodës së bukës është të kujdeset për nivelin e vlerave të pH-së. Prandaj, soda e bukës konsiderohet si terapi për shumë sëmundje. Në një gotë ujë tretni një lugë sodës dhe e pini. Ky ilaç i vjetër ndihmon sepse:

Është antacid; Trupit ia siguron vlerën ideale të pH-së; Pakëson inflamacionet; Lehtëson infeksionet e traktit urinar; Trupit i jep energji.

(Kosova Sot)