Çfarë ndodh nëse për një muaj ndaloni me kafenë?

  • 19 prill 2019 - 09:54
Çfarë ndodh nëse për një muaj ndaloni me kafenë?

Nëse vendosni të hiqni dorë nga konsumimi i kafesë, kjo shkakton ndryshime në trupin tuaj. Ja si reagon trupi juaj nëse për një muaj nuk pini kafenë. 

Shkencëtarët kanë zbuluar se doza ditore e kafeinës që gjendet në kafe, pije të gazuara dhe në çaj mundet ta shtojë sheqerin në gjak për 10 për qind. Edhe nëse nuk hidhi qumësht, sheqer apo shllag, kjo pije përmban deri 200 kalori. 

Kur kafeina del nga organizmi juaj, do të flini pa problem. E, besoni apo jo, edhe zgjimi do të jetë më i lehtë.

 Kur të ndaloni me kafenë vjen deri te depresioni, dhimbjet e kokës, pagjumësia dhe simptomat e grimit. Por kjo krizë zgjat vetëm tri ditë derisa kafeina të pastrohet nga organizmi. 

Kafeja është e thartë, e acidet e saj shkatërrojnë smaltin. Prandaj, kur ndaloni me kafenë, dhëmbët tuaj nuk ngjyrosen, e ju do të keni buzëqeshje të bardhë.

(Kosova Sot)