Abuzimi me fëmijët shkakton pasoja në zhvillimin e trurit

  • 24 maj 2019 - 15:32
Abuzimi me fëmijët shkakton pasoja në zhvillimin e trurit

Studimi i fundit, që ishte publikuar në 'American Journal of Psychiatry', ka zbuluar lidhjen midis abuzimit të fëmijëve dhe pengesave në tru që janë përgjegjëse për procesin e informimit.

Reduktimi që has abuzimin me fëmijët përfshin të gjitha përshkrimet e abuzimit fizik dhe emocional, abuzimin seksual, neglizhencën, si dhe dëmtimet e tjera për shëndetin, që dëmtojnë dinjitetin dhe trurin fëmijëve që janë në moshën 18 vjeçe. Organizata Botërore e Shëndetësisë (WHO) ka cituar në mbarë botën se rreth 20 për qind e femrave dhe 5-10 për qind e burrave ishin abuzuar seksualisht, përderisa 23 i individëve gjatë fëmijërisë së tyre janë abuzuar mendërisht.

Studimet e kaluara kanë vërtetuar se abuzimi me fëmijët mund të ndikojnë në dëmtim të strukturës së trurit. Studimet tregojnë 'pasoja serioze të abuzimit të fëmijëve në zhvillimin e trurit'. Në studim kishin qenë të përfshirë 56 fëmijë apo adoleshentë dhe 275 të rritur me histori të abuzimit në fëmijëri.

(Kosova Sot Online)