Kremi diellit ka skaduar? Këtu janë 4 mënyra për ta ripërdorur atë

  • 28 maj 2019 - 15:13
Kremi diellit ka skaduar? Këtu janë 4 mënyra për ta ripërdorur atë

Pothuajse çdo verë ne gjejmë veten me kremin nga vera e kaluar që nuk është konsumuar plotësisht.

Prandaj, ndodh që të mendoni: po nëse e përdor përsëri këtë verë? Megjithatë, data e skadimit është një faktor që duhet llogaritur për sigurinë tuaj, pasi mund të dëmtojë lëkurën tuaj.

Por çfarë ndodh nëse ne e përdorim atë gjithsesi?

Sa për fytyrën apo kremrat e diellit, përbërësit aktivë që ato përmbajnë nuk janë më aq efektive sa më parë, kështu që ato bëhen të padobishme. Faktorët mbrojtës të tij nuk garantojnë më mbrojtje kundër rrezeve të diellit

Këtu, megjithatë, janë disa përdorime të mundshme të kremrave të diellit të skaduar:

1.Hiqni shenjat e stilolapsave nga lëkura: Ato janë të vështira për të hequr njollat, por përbërësit e pranishëm në kremrat e diellit kanë sukses. Aplikoni produktin në zonën e prekur derisa të zhduket çdo gjë dhe pastaj lani duart me ujë të ngrohtë.

2.Kundër mbetjeve të ngjitësve: Vendosni një sasi të vogël mbrojtëse dielli në pjesën që do të trajtohet, le të veprojë dhe pastaj kaloni një pëlhurë: ato do të largohen.

3.Pastroni metalet e oksiduara ose gjurmët e zeza: Nëse keni një xhevahir të oksiduar, dielli mund ta bëjë të shkëlqejë përsëri. Vërini ato në një leckë, mundësisht ato të përshtatshme për syze, dhe fshij butë.

4.Kthejini gërshërët si të reja: Nëse ato janë të pista, hidhni pak krem ënë gërshërë dhe hapni dhe mbyllni disa herë gërshërët. Pastaj pastrojini mirë me një shami.

(Kosova Sot Online)