Dy mënyra natyrale për pastrimin e mëlçisë

  • 10 qershor 2019 - 11:50
Dy mënyra natyrale për pastrimin e mëlçisë

Nëse keni probleme me mëlçinë, atëherë edhe vetë e dini se mëlçia është përgjegjëse për shumë funksione të rëndësishme në trupin tonë. Para se të filloni me pastrimin e mëlçisë duhet të kontrolloni mos vuani edhe nga gurët në veshka apo në idhcë.

MËNYRA E PARË

Pastroni 10 kg rrepkë, mos i qëroni. Prej saj bëni lëng, rreth 3 litra. Fibrat e mbetura pas bërjes së lëngut i përzieni me sheqer apo mjaltë dhe i mbani në vend të ngrohtë. Një orë para secilës shujtë merrni një lugë lëng. Dozën mund ta shtoni si dhe orarin ta afroni në gjysmë ore para shujtës.

MËNYRA E DYTË

Merrni 3 bimë panxhari, të paqëruara. I ndani në pjesë dhe i vendoni në një kavanoz prej 3 litra. Shtoni 3 lugë miell gruri dhe 500 g sheqer. Kavanozin mbani në vend të errët, dhe e lini dy ditë në temperaturë të dhomës. Më pas shtoni 700 g rrush të tharë, 4 gota sheqer dhe gjysmë gote ujë dhe e lini të qëndrojë edhe shtatë ditë. Masën përzieni çdo ditë. Pas 7 ditëve merrni një lugë lëng, 3 herë në ditë, gjysmë orë para ushqimit.

(Kosova Sot Online)