Mishi i gjedhit ul shtypjen e lartë të gjakut

  • 11 qershor 2019 - 12:07
Mishi i gjedhit ul shtypjen e lartë të gjakut

Në kundërshtim me urtësinë konvencionale, një trup i cili është në rritje, sipas fakteve, që konsumon mish viçi mundet ta reduktojë rrezikun nga sëmundjet e zemrës. "Ky hulumtim shton një fakt shtesë, përfshirë edhe punën që ishte bërë paraprakisht në laborator, që mbështet thënien se mishi i viçit luan rol të rëndësishëm në shëndetin e njeriut", thotë Penny M. Kris-Etherton, profesoreshë dhe eksperte e nutricizmit. "Ky studim, i pasur me nutriente dhe me vlera ushqyese, mund të përfshihet si pjesë e një diete të shëndetshme, që po ashtu ndikon mirë edhe në shëndetin e zemrës, që ndikon në uljen e shtypjes së gjakut, si dhe ulë rrezikun për t'u prekur nga sëmundjet e sistemit kardiovaskular". Dieta e njohur si 'DASH (Qasja Dietale për ta ndaluar Hipertensionin) është një dietë e rekomanduar edhe nga Asosacioni Amerikan i Zemrës, e cila ulë shtypjen e gjakut, si dhe redukton rrezikun për t'u prekur nga sëmundjet e zemrës. 

(Kosova Sot Online)