Largoni stresin dhe dhimbjen e kokës duke djegur një gjethe dafine

  • 24 qershor 2019 - 15:35
Largoni stresin dhe dhimbjen e kokës duke djegur një gjethe dafine

Dafina është një bimë që përdoret në kuzhinë për t’u dhënë aromë gatimeve. Megjithatë, falë vlerave të saj terapeutike, dafina është përdorur gjithashtu në mjekësinë tradicionale.

Dafina ka fuqi detoksifikuese, antivirale, antioksiduese dhe vlera tretëse, të cilat mund të ndihmojnë në lehtësimin dhe mbështetjen e proceseve të tretjes dhe trajtimin e sëmundjeve të tilla si gripi, ftohja, dhimbja e stomakut dhe dhimbjet e përgjithshme.

Përveç përdorimit në gatim dhe mjekësi natyrore, dafina u konsiderua nga grekët e lashtë dhe romakët si një fabrikë e shenjtë, një simbol i lavdisë dhe pushtetit, tek të cilat u atribuan fuqitë mistike dhe magjike.

Ajo mund të konsumohet si çaj, ose për prodhimin e kremrave. Një tjetër mënyrë e thjeshtë për të shijuar vlerat e saj është përmes djegies. Duke djegur gjethet e dafinës lëshohen vajra esencial, të cilët kanë një efekt qetësues në trup dhe mendje. Ato janë të dobishme për zvogëlimin e ankthit dhe stresit, pagjumësisë dhe lodhjes kronike. Djegia e disa gjetheve të thata, për të paktën 10 minuta, mjafton për të përftuar vlerat e saj. Mos harroni t’i digjni në mënyrë të sigurt, duke përdorur një enë mjaft të madhe dhe duke e mbajtur larg fëmijëve. 

(Kosova Sot Online)