Si ta mposhtim shtypjen e ulët të gjakut

  • 10 korrik 2019 - 08:53
Si ta mposhtim shtypjen e ulët të gjakut

Problemet me shtypjen e zemrës janë lajmërim i shpeshtë, sidomos te pleqtë, por gjithnjë e më shpesh po prek edhe të rinjtë. Për këtë arsye është e domosdoshme të gjeni mënyrat më të mira për ta luftuar këtë problem aspak të këndshëm

NDRYSHIMI I RENDITJES SË SHUJTAVE

Gjatë tretjes së ushqimit, shumica e sasisë së gjakut drejtohet nga stomaku, që mund të shkaktojë efekte të dëmshme në shtypjen e ultë të gjakut pas shujtave të mëdha. Për këtë arsye, zgjidhja më e mirë është të hani më shpesh, por në sasi të vogla.

RUAJENI UJIN NË ORGANIZËM! 

Kripa mban lëngjet në organizëm, prandaj konsumimi i shujtave të njelmëta ndikon në ngritjen e shtypjes së gjakut. Nga ana tjetër, alkooli e bën krejt të kundërtën, largon lëngjet nga trupi dhe ngadalëson punën e trurit dhe pengon punën e qendrës për ekuilibrim.

NXITJA E QARKULLIMIT TË GJAKUT

Qarkullimin mund ta shtoni dhe përmirësoni gjatë kohës duke bërë dush, përkatësisht me ndryshimin e temperaturës së ujit, nga e ngrohta në të ftohtë, e kjo mënyrë ndihmon në forcimin e enëve të gjakut.

(Kosova Sot Online)