Rrushi, dobitë e tij në shëndetin tonë

  • 14 gusht 2019 - 15:33
Rrushi, dobitë e tij në shëndetin tonë

Nëse do bënim një listë me frutat më të shëndetshme patjetër qërrushi do ishte ndër vendet e para të rënditjes.

Është e këshillueshmë për cdo moshë, gjini, konsumimi rreth 250 gramë rrushi në ditë.

Sipas studiuesve, kjo do ishte një ushqim ideal, i cili do sjellë shumë përmirsime në shëndetin tuaj .

Rrushi pastron veshkat, ndihmon në eleminimin e gurëve të vegjël,pastron infeksionet në mëlçi, normalizon rrahjet e semrës, ul rrezikun e kancerit.

Gjithashtu, për shkak të sasisë së madhe të antioksidantëve që përmban, rrushiështë armiku kryesor i rrudhave, si dhe lufton aknet.

Këto efekte që sjell në organizëm, janë shumë të domosdoshme dhe nuk variojnë nga ngjyra apo lloji i rrushit.

(Kosova Sot Online)