Të mirat shëndetësore që përfitojmë nga konsumimi i brokolit

  • 19 gusht 2019 - 14:13
Të mirat shëndetësore që përfitojmë nga konsumimi i brokolit

Presioni i gjakut përmirësohet duke konsumuar brokoli. Së bashku me një sasi të lartë të kaliumit, brokoli përmban edhe magnez dhe kalcium që ndihmojnë në rregullimin e presionit të gjakut.

Brokoli ndihmon në shëndetin e mirë të kockave dhe parandalimin e osteoporozës. Brokoli është i dobishë edhe në riparimin e lëkurës së djegur nga dielli. Brokoli forcon sistemin imunitar. Konsumimi i brokolit mund të bëjë të mundur dhe parandalimin e kancerit.

(Kosova Sot Online)