Një gotë ujë i njelmët bën mrekullinë për shëndetin

  • 03 shtator 2019 - 08:20
Një gotë ujë i njelmët bën mrekullinë për shëndetin

Shkencëtarët pajtohen se një gotë ujë me kripë ndikon mirë në trupin e njeriut. Ky është një detoksim i pastër dhe e ndihmon trupin që të rigjenerohet

MELHEM PËR SHËNDET 

Një gotë ujë me kripë ka vlerë nutriciste, pasi që ka minerale të cilat trupi shpejt i njeh dhe i lidh për vete. Me këtë rast, uji nuk mbetet vetëm ujë e as kripa nuk mbetet vetëm kripë. Ky kombinim është melhem për trupin tuaj.

HIDRATIMI

Nutricisti Matt Stone, thekson se duhet të pini vetëm ujë për hidratim, por mund ta teproni. Në vend të ujit të pastër, ai këshillon ujë të helmët, një herë në ditë.

TRETJA

Keni probleme me tretjen - një gotë ujë me një lugë kripë do t'ju dalë në ndihmë. Uji i njelmët nxit enzimat që përshpejtojnë traktin tretës. Nëse pini ujë të tillë çdo mëngjes, shumë shpejt do t'i vëreni ndryshimet pozitive në tretjen e ushqimit.

PAGJUMËSIA

Mineralet e kripës qetësojnë sistemin nervor. Prandaj, nëse keni probleme me pagjumësinë, një gotë me kripë do ta zbutë problemin. Do të flini më mirë. Një gotë me kripë ndihmon edhe te pastrimi i organizmit nga helmet, shëndeti i eshtrave, ndikon mirë në lëkurë, është burim i mineraleve.