Kujdes, dikur ishte ushqim i shëndetshëm, sot shumë i rrezikshëm!

  • 11 shtator 2019 - 08:08
Kujdes, dikur ishte ushqim i shëndetshëm, sot shumë i rrezikshëm!

Gjendet pothuajse në secilën shujtë tonën, por nuk ndikon aspak mirë në organizmin tonë. Te shumica e nejçëve negativisht ndikon në lëkurë, nyja dhe nivelin e sheqerit në gjak.

Në fakt, ekspertët pohojnë se gruri që për çdo ditë e konsumojmë është larg grurit të vërtetë. Vetëm dy rriska miell gruri mund ta rritin nivelin e sheqerit në gjak, madje më shumë se sa dy lugë sheqer të pastër.

Niveli i lartë i sheqerit në gjak mund ta shfaqë diabetin, si dhe grumbullimin e shtresave dhjamore përreth belit. Kardiologu William Davis, në librin e tij "Wheat Belly", ka shpjeguar se si gruri nuk e shkakton vetëm grumbullimin e shtresave dhjamore përreth belit dhe nivelin e lartë të sheqerit në gjak, por ndikon edhe në oreks. Davis thekson se dhjami i grumbulluar sjell edhe diabetin, hipertensionin, sëmundjet e zemrës, artritin dhe kancerin në zorrë të trashë.

(Kosova Sot Online)