Reuma dobëson shikimin

  • 22 shtator 2019 - 08:35
Reuma dobëson shikimin

Dhimbjet në nyjat e mëdha, më së shpeshti në shpinë dhe ije, te personat më të moshuar se 50 vjeç, me siguri se rrjedhin nga sëmundjet reumatoide. Nëse pacientët ndiejnë dhimbje në shpinë dhe ije, në pamundësi për t'i ngritur duart mbi kokë dhe ndjenja e dhimbjeve në shpinë gjatë prekjeve, atëherë kemi të bëjmë me polimialgji reumatoide, sëmundje kjo autoimune.

Dhimbjet më së shpeshti theksohen në mëngjes dhe lehtësohen gjatë ditës. Disa pacientë kanë ënjtje dhe dhimbje si në shputa, përderisa disa të tjerë kanë simptoma si plogështi, temperaturë dhe humbje në peshë. Shkaku i infeksionit të enëve të gjakut që ushqejnë sytë, artriti shton rreziku nga verbëria. Përmes dhimbjeve, të cilat pacientët mund t'i kenë për një muaj, diagnoza përcaktohet në bazë të analizave të gjakut.

VITAMINA D SI MASË PARANDALUESE

Si pasojë e ilaçeve mund të shfaqet osteoporoza. Prandaj sugjerohet që pacientët si masë parandaluese të marrin vitamina D dhe që rregullisht të matin dendësinë e eshtrave.

(Kosova Sot Online)