Si të shërohen bakteret në lukth?

  • 23 shtator 2019 - 17:51
Si të shërohen bakteret në lukth?

Bakteret në lukth janë sëmundje shumë e shpeshtë dhe është e vështirë të shërohen me gjithë përparimin e mjekësisë. Fiku në vaj ulliri është ilaçi më i mirë për bakteret në lukth. Në një kavanoz vendosni fikun e më pas shtoni edhe vajin e ullirit. Fikun mund ta ndani në katër pjesë. Do të duhej të qëndronte së paku për 40 ditë e më pas çdo mëngjes, në lukth të zbrazët merrni nga një fik.

Do të ishte mirë që përpos fikut të merrni edhe një lugë të vogël vaj ulliri, në të cilin vaj janë të zhytur fiku. Nëse nuk ju pritet, atëherë përgatitni dy kavanoza, e njërën filloni ta përdorni pas shtatë ditëve.Në mënyrë që shërimi të jetë sa më i efektshëm, ushqimin tuaj duhet ta përshtatni me shërimin. Hani ekskluzivisht ushqim të butë të gatuar, pa erëza, sidomos ato pikante. Mos hani ushqime të tharta. Shmangni ushqimin me yndyrë. Ushqimin e përgatisni në vaj ulliri. Përvojat flasin se kombinimi i fikut dhe vajit të ullirit shëron shumë sëmundje, hemorroidet, të gjitha sëmundjet e zorrëve, kapsllëkun, bronket, astmën.

(Kosova Sot Online)