Si ta shëroni pagjumësinë për 11 minuta

  • 25 shtator 2019 - 08:37
Si ta shëroni pagjumësinë për 11 minuta

Nëse keni telashe me gjumin, çdo mbrëmje, gjysmë ore para se të shkoni në shtrat, praktikoni frymëmarrjen. Nevojitet që 11 minuta të përqendroheni në frymëmarrjen tuaj:

Një deri tre minuta: frymëmarrje të gjatë dhe të ngadalshme nga abdomeni;

Tre deri pesë minuta: duart të zgjerohen vertikalisht në këndin prej 60 shkallë, shuplakat e dorës të drejtuara drejt dhe lart; 

Pesë deri shtatë minuta: duart hapen në mënyrë horizontale, nyjat e barabarta, e shuplakat e hapura;

Shtatë deri nëntë minuta: shuplakat bashkohen në gjoks.

Nëntë deri njëmbëdhjetë minuta: shuplakat në krah, të kthyera nga lart. Shuplaka e djathtë “pushon” në të majtë, e kyçet preken.

(Kosova Sot Online)