40 fiq për organizëm më të shëndetshëm

  • 07 tetor 2019 - 18:08
40 fiq për organizëm më të shëndetshëm

F iku është shumë i dobishëm, si i freskët po ashtu i thatë. Ekziston një recetë e shkëlqyeshme me fikun e thatë, që në mënyrë bukvale e përtërin organizmin tuaj

PËRBËRËSIT:

- 40 fruta fik të thatë - vaj ulliri

PËRGATITJA:

Hidhni fikun në një kavanoz prej qelqit dhe derdhni vajin e ullirit. E mbyllni me kapak dhe e lini në frigorifer. Kur të kalojnë 40 ditë, mund ta konsumoni këtë ilaç natyral.

PËRDORIMI:

Merrni një fik në stomak të zbrazët dhe kjo ndihmon në forcimin e organizmit dhe në shëndetin tuaj heq të gjitha problemet - ndihmon në rregullimin e punës në traktin gastrointestinal. - Sasia e madhe e fikut me fibra ndihmon në pastrimin e trupit prej helmeve. - Fiku është i pasur me kalcium, i cili lehtë absorbohet dhe është i pazëvendësueshëm te njerëzit me jotolerancë në laktozë. - Kaliumi, që është i pranishëm në fik, e forcon zemrën. - Fiku përmban sasi të madhe me antioksidues, që përmirëson sistemin imun dhe shëndetin në përgjithësi. - Përmirëson gjendjen e lëkurës - Konsiderohet si preparat i hatashëm për shërimin e pagjumësisë dhe të vjellave të mëngjesit. 

(Kosova Sot Online)