Receta e fshehtë e mjekut suedez

  • 16 tetor 2019 - 10:20
Receta e fshehtë e mjekut suedez

Sa më gjatë që qëndron ilaçi aq më i efektshëm bëhet. Në bazë të mjekut Samst, ilaçi mund të qëndrojë me vite. Në kohët e lashta, në shekullin e 18-të, receta e fshehtë e mjekut suedez dr. Clausa Samst ishte zbuluar pas vdekjes së tij.

Recetën e kishte shkruar para se kishte vdekur në moshën 104 vjeçe, kur kishte rënë nga kali.

PËRBËRËSIT: - 10 g aloe vera, 0,2 g shafran, 10 g rrënjë xhenxhefili, 10 g koriandër, 5 gr të rrënjëve të bimës 'angelica". PËRGATITJA: Bimët shëruese për këtë lëng i vendosni në shishe nga dy litra dhe e përzieni me 1.5 alkool shtëpiak dhe e lini të qëndrojë për dy javë në diell apo pranë një hapësirë ku ka ngrohtësi. Çdo ditë e përzieni shishen, si dhe para përdorimit. Më pas masën e vendosni në shishe të vogla dhe e ruani në hapësirë të ftohtë. Sa më gjatë të qëndrojë ilaçi aq më i fortë është.

(Kosova Sot Online)