Ushqimi që shton inteligjencën

  • 12 nëntor 2019 - 10:06
Ushqimi që shton inteligjencën

Ushqimi i shëndetshëm pozitivisht ndikon në aspekte të ndryshme të jetës së njeriut - ndihmon në humbjen në peshë, të keni gjumë më të mirë dhe lëkurë të bukur.

YNDYRAT JANË TË RËNDËSISHME

Natyrisht se kjo nuk do të thotë se duhet të hani një kavanoz me gjalpë të kikirikëve gjatë një mbrëmjeje. "Qelizat e ndryshme në tru kërkojnë gjëra të ndryshme", shpjegojnë ekspertët. Neuroneve më shumë u shkon për shtati energjia që e marrin nga yndyrat.

PROTEINAT E SHËNDETSHME

Proteinat përmbajnë aminoacide, e ato krijojnë dopaminë dhe serotoninë në tru. Sugjerohet edhe konsumimi i proteinave nga kafshët dhe nga të kuqtë e vesë.

TA ULNI SASINË E LËNGJEVE, FASULES DHE KAFESË

Sugjerohet t'i shmangni këto, pasi që përmbajnë myk. Myku përmban neurotoksina, të cilat ngadalësojnë punën e trurit.

(Kosova Sot Online)