Fasulen duhet ta konsumoni tri herë në javë

  • 02 dhjetor 2019 - 10:30
Fasulen duhet ta konsumoni tri herë në javë

Në bazë të vlerësimeve të nutricistëve, brenda javës duhet konsumuar tri gota me bishtajore të ndryshme. Mjekët pohojnë se me kalimin e kohës trup mësohet me këtë shprehi dhe nuk do të ketë telashe me gazrat. Bishtajoret janë të pasura me fibra, që do të thotë se edhe me shujtë më të vogël do të ndiheni të ngopur.

Disa studime kanë treguar se njerëzit që konsumojnë sasi të madhe të fibrave janë më vitalë dhe më pak të ekspozuar ndaj kilogramëve shtesë. Nëse zvogëloni kolesterolin për 1 për qind, keni ulur edhe mundësitë për t'u prekur nga sëmundjet e zemrës. Pos kësaj, bishtajoret, sidomos fasulja, është pasur me kalium dhe magnez, minerale të rëndësishme për shëndetin e zemrës dhe me hekur dhe vitamina B.

(Kosova Sot Online)