Uji dhe aspirina: Ta konsumoni apo jo ujin para gjumit

  • 11 dhjetor 2019 - 09:52
Uji dhe aspirina: Ta konsumoni apo jo ujin para gjumit

S a njerëz thonë se nuk dëshirojnë të pinë ujë para se të shkojnë në shtrat, sepse zgjohen gjatë natës për të urinuar. Koha kur konsumojmë ujin është e rëndësishme.

Uji në kohë të caktuar rrit efikasitetin në trup: - 2 gota ujë pas zgjimit ndihmon në aktivizimin organeve të brendshme, 1gotë ujë 30 minuta para shujtës, ndihmon tretjen, 1 gotë ujë para pastrimit, ndihmon në uljen e shtypjes së gjakut, 1 gotë ujë para gjumit, shmang sulmin në tru dhe zemër. Nëse merrni aspirinë (81mg) një herë në ditë, merreni natën. Arsyeja: Aspirina ka efekt 24 orë, pra nëse shumica e sulmeve të zemërua ndodh herët në mëngjes, aspirina atëherë është e fortë në sistemin tuaj.

PËRSE TË MBANI ASPIRINË PRANË SHTRATIT?

Bëhet fjalë për sulmet në zemër. Ekzistojnë edhe simptoma tjera të sulmit në zemër, pos dhimbjeve në dorën e majtë. Po ashtu dhimbjet në gjoks, të vjellat dhe shumë djersë. Vërejtje : Mund të ndodhë që gjatë sulmit të mos keni dhimbje në gjoks. Nëse ndjeni dhimbje të forta në gjoks, menjëherë merrni dy aspirinë dhe i përpini me pak ujë.

(Kosova Sot Online)