Arrat, ilaç për shumë sëmundje

  • 26 dhjetor 2019 - 09:43
Arrat, ilaç për shumë sëmundje

Arrat mund t'i përdorni në preparate të ndryshme dhe në prodhime, në mënyrë që t'i ndihmoni trupit për t'i luftuar disa sëmundje. Arrat dhe mjalti Pastroni njëzet arra të reja, të gjelbra, dhe i thani me peshqir. Secilën arrë e preni në 4 pjesë dhe i vendosni në enë prej qelqit. Arrat i përzieni me gjysmë kilogrami mjaltë, më së miri me mjaltë akacie.

Kjo masë duhet të qëndrojë një muaj në diell. Mund ta përdorni edhe këtë recetë Një litër raki rrushi e vendosni në një kavanoz prej qelqit, ku paraprakisht keni vendosur 40 arra të reja, të gjelbra. Më pas i përzieni me një lugë prej plastike dhe e mbyllni mirë. Le të qëndrojë për së paku 40 dirë në diell. Edhe këtë edhe përgatitjen e sipërme, mund t'i konsumoni për çdo ditë, nga një gotë të vogël.

(Kosova Sot Online)