Në zorrë mund të keni 15 kilogramë helme

  • 19 janar 2020 - 11:57
Në zorrë mund të keni 15 kilogramë helme

Dihet se për t'u shëruar nga shumë sëmundje nevojitet pastrim nga helmet, shtresat fekale dhe parazitët e tjerë. Për 70 vjet jetë përmes zorrëve tona kalojnë rreth 100 tonë ushqime dhe 40.000 litra lëngje, që sjellin përfundimin se në stomak gjenden rreth 15 kilogramë shtresa fekale. Kështu helmohet gjaku dhe bëhen dëmtime.

Nëse zorrët janë të bllokuara, atëherë shfaqet kapsllëku, metabolizmi i çrregulluar, diabeti, pesha e tepërt ose e mangët, sëmundjet e veshkave dhe mëlçisë, sëmundjet e veshëve dhe syve, gjendje e keqe e lëkurës, flokëve dhe thonjve dhe sëmundje të tjera, duke filluar nga artriti e deri te kanceri.  

Në vend të kafjallit, për t'u pastruar nga helmet, hani këtë: Java e parë: Një lugë miell të lirit të përzier me 100 mililitra kefir. Java e dytë: Dy lugë miell të lirit të përzier me 100 mililitra kefir. Java e tretë: Tri lugë miell të lirit të përzier me 150 mililitra kefir.

(Kosova Sot Online)