Fëstëkët janë të shëndetshëm për organizmin e njeriut

  • 16 shkurt 2020 - 14:11
Fëstëkët janë të shëndetshëm për organizmin e njeriut

Fëstëkët, pos se janë ushqim shumë i shijshëm i grimcuar, janë të shëndetshme edhe për organizmin e njeriut.

Sipas shumë hulumtimeve, fëstëkët janë të pasur me kaliumom, kalcium, vitamina C, A, dhe E, si dhe janë të pasur me folate.

Pos tyre, fëstëkët janë të pasur edhe me mikroelemente si: hekur, zink, bakër, mangan, selen dhe vitamina C.

Duhet theksuar po ashtu edhe faktin se janë mjaft kalorike - 557 kcal. në 100 gramë, sepse janë shumë të yndyrshëm (44.4 miligramë yndyrë), por janë të pasur edhe me karbohidrate (27.97 miligramë).

Falë vlerës së lartë kalorike që kanë, shumë shpejt ju ngopin dhe me këtë rast do ta ulin nivelin e kolesterolit duke e mbrojtur zemrën në këtë mënyrë, kështu që lirisht mund t'i hani.

(Kosova Sot Online)