A e keni ditur se të thatin në lukth mund ta shëroni për 7 ditë?

  • 26 shkurt 2020 - 15:06
A e keni ditur se të thatin në lukth mund ta shëroni për 7 ditë?

Kjo recetë shërben edhe për shërimin e dizenterisë diarresë, kolerës, infeksionit të zorrës së verbër

RECETA: Krahasimi i lëvoreve të thata të shegës dhe ujit të vluar është 1:20. Në një enë me ujë të ngrohur paraprakisht të vluar shtoni 10 deri në 12 gramë lëvore të thara të shegës dhe i bashkoni me 200 miligramë ujë të vluar. Më pas e mbuloni dhe e mbyllni enën me kapak dhe e lini të qëndrojë për 25-30 minuta. Më pas mund ta konsumoni ilaçin dhe ta pini.

Lëvoret e shegës mos i hidhni. Më pas, ka filluar shërimi. Për shërimin e të thatit në lukth, të thatit në zorrë të hollë dhe infeksionin e zorrës së trashë, lëvoret e thara të shegës duhet konsumuar në këtë mënyrë: Pasi të kenë qëndruar 25-30 minuta, mund ta pini.

Gjatë ditës mund ta pini gjysmën (90-100ml) në 4 herë, në porcione të barabarta dhe përafërsisht hapësirë kohore të barabarta me nga 20-25 miligramë. Filloni me konsumimin në lukth të zbrazët, pasi të jeni zgjuar, e dozën e fundit, të katërtën pak para gjumit. Nuk duhet ta pini për çdo ditë, por çdo të dytën ditë - 1, 3, 5, 7… Kjo mjafton për shërim komplet. Nëse dëshironi të bindeni se jeni shëruar, vazhdoni me tretmanin dhe këtë mund ta bëni pas një pauze prej 7 ditëve.

(Kosova Sot Online)