Bëni masazh këtë pikë në dorë: dhimbjet e kokës, stresi dhe lodhja hiqen si ‘me dorë’

  • 17 qershor 2020 - 15:05
Bëni masazh këtë pikë në dorë: dhimbjet e kokës, stresi dhe lodhja hiqen si ‘me dorë’

Kur me ndihmën e gishtërinjve bëjmë presion në një pikë të caktuar në shuplakat e duarve, në shputa apo në pjesë tjera të trupit, hiqen bllokadat e qarkullimit të energjisë në organet kyçe dhe kështu e heqim qafe dhimbjen. Akupresura është e thjeshtë dhe e sigurt, madje edhe nëse jeni një fillestar.

Kur herën tjetër të keni telashe apo ju mundojnë dhimbjet e kokës, provoni këtë mënyrë të thjeshtë, e cila bazohet në akupresurë, e cila në fakt rrjedh nga mjekësia tradicionale kineze, e që nënkupton të bërit presion në pika të caktuara në dorë.Si ta heqim qafe dhimbjen e kokës përmes bërjes masazh në pika të caktuara në dorë? Në këtë mënyrë ju stimuloni një pikë të caktuar përgjatë rrugës energjike, e cila vazhdon nga dora e deri në kokë, duke sinjalizuar trupin se ka energji tepricë dhe ta mbajë më tej nga koka.

(Kosova Sot Online)