Forconi sistemin imunitar nga komoditeti i shtëpisë tuaj

  • E.K /
  • 08 korrik 2020 - 17:09
Forconi sistemin imunitar nga komoditeti i shtëpisë tuaj

Çdo njeri në planet dëshiron të sigurohet që sistemi i tyre imunitar është i fortë tani. Fatkeqësisht, sasia e ankthit dhe stresit që shumë njerëz po ndjejnë gjatë pandeminë Coronavirus po sjell efektin e kundërt, duke dobësuar sistemin imunitar.

Shkurt, ajo që besoni dhe ajo në të cilën përqendroheni, ndikon në forcën e sistemit tuaj imunitar. Ndërsa bota aktualisht është e përqendruar në sëmundje, është e domosdoshme që të mbani fokusin tuaj në shëndet, në mënyrë që të qëndroni të shëndetshëm.

Për t’ju ndihmuar të qëndroni të shëndetshëm dhe të gatshëm për të luftuar çdo gjë që, më poshtë gjeni disa hapa të thjeshtë për forcimin e sistemit tuaj imunitar nga komoditeti i shtëpisë.

Mirënjohje

Një mënyrë e thjeshtë për të kultivuar mirënjohje është të mbash një ditar mirënjohjeje. Shkruaj tri gjëra për të cilat je mirënjohës për çdo ditë. Për lexuesit tanë prind, ky është një aktivitet i rëndësishëm për fëmijët tuaj.

Kultivimi i një qëndrimi të mirënjohjes është mënyra më e lehtë për të rritur shëndetin tuaj gjatë natës dhe si një shtesë e shtuar do të rrisë qëndrueshmërinë tuaj gjatë kësaj kohe sfiduese.

Meditoni

Fatkeqësisht, stresi luan një rol serioz në sistemi juaj imunitar, madje në disa raste mund të jetë vendimtar duke treguar nëse mund të luftoni ose jo edhe ftohjen më të zakonshme. Stresi kronik lëshon kortizolin, duke zvogëluar qelizat e bardha të gjakut që janë thelbësore për t’ju mbrojtur nga infeksionet.

Meditimi është një mënyrë e shkëlqyeshme për të zvogëluar stresin. Studimet tregojnë se meditimi rezulton në një ulje të menjëhershme të niveleve të kortizolit. Vetëm dhjetë deri në pesëmbëdhjetë minuta meditim tre herë në javë mund të ndihmojnë “të mbani mjekun larg”.

Frenoni zemërimin tuaj

Ndjenja ose shprehja e zemërimit rezulton në valë të çrregullta të zemrës dhe trurit. Zemërimi aktivizon sistemin simpatik në trup, duke lëshuar hormonet e stresit. Duke e thënë këtë, kuptojmë se është akoma e rëndësishme të pranojmë emocionet tona.

Për hir të sistemit tuaj imunitar, është thelbësore të menaxhoni zemërimin tuaj në një mënyrë të shëndetshme. Në vend që të lejoni që kortizoli juaj të ndezët, gjeni një mënyrë të shëndetshme për të kanalizuar zemërimin tuaj.

(Kosova Sot Online)