Pozita si flini tregon shumë çfarë gjumi do të bëni

  • A.P /
  • 03 gusht 2020 - 14:12
Pozita si flini tregon shumë çfarë gjumi do të bëni

Sipas "Feng Shui", pozita që mbajmë gjatë kohës së gjumit ka ndikim të madh në gjendjen shëndetësore dhe atë psikike të njeriut. Nëse lëvizni shumë gjatë natës edhe gjumin nuk e bëni rehat, ka gjasa që nuk ju përshtatet pozita e trupit me polet e Tokës, e secila prej katër pozitave ka përparësitë dhe mangësitë e veta. Kjo përcaktohet në bazë të asaj se prej nga e keni drejtuar kokën - veri, jug, lindje apo perëndim. Mësimet "Feng Shui" vërtetojnë se edhe shumës studime moderne përmes të cilave polet e Tokës dhe fuqia e tyre magnetike mund të ndikojnë në shëndetin në përgjithësi, por nëse nuk janë në pajtim me pozitën trupit, shkaktojnë dhimbje koke ose të nxitin gjendje kronike shëndetësore.

KOKA E KTHYER DREJT VERIUT

Kjo pozitë është ideale për ata që vuajnë nga pagjumësia. Lehtë dhuron qetësinë dhe ulë shtypjen e gjakut. Ana e keqe është mungesa e energjisë kreative.

KOKA E KTHYER DREJT LINDJES

Kjo pozitë konsiderohet ideale për fëmijët dhe të rinjtë. Nxit të zgjoheni herët, dhuron energji dhe zhvillim. Për njerëzit më të moshuar se 50 vjet kjo pozitë është tepër intensive.

KOKA E KTHYER DREJT JUGUT

Kjo pozitë ndërlidhet me energji të lartë, ëndrra të zjarrta, libido të fortë dhe fjalosje. Nxit pasionin në jetë dhe nuk është mirë të flini për një kohë të gjatë në këtë pozitë. Mund të rezultojë me pagjumësi dhe ëndrra dramatike.

KOKA E KTHYER DREJT PERËNDIMIT

Kjo pozitë ndërlidhet me ndjenjën e kënaqësisë, e me gjithë këtë energji shkakton mungesë të saj dhe plogështi. Nuk ju këshillohet njerëzve që dëshirojnë të ndërtojnë karrierë. 

(Kosova Sot Online)