Përfitimet shëndetësore nëse konsumoni kivi

  • E.K /
  • 23 March 2023 - 09:20
Përfitimet shëndetësore nëse konsumoni kivi

Kivi përmban sasi të lartë të fibrave të cilat përmirësojnë sëmundje si diabeti, zvogëlon nivelin e kolesterolit, përmirëson kushtet e pacientëve me sëmundje kardiovaskulare dhe ul probabilitetin e sulmeve të zemrës.

Kivi përmban sasi të madhe të vitaminës C, E dhe A, kalium dhe një sasi të mirë të betakarotenit. Vitamina C është një antioksidant që shkrihet në ujë e është provuar se mbron trupin tonë nga radikalet e lira, përmirëson shëndetin e individëve të cilët e konsumojnë rregullisht atë kundër të gjitha llojeve te sëmundjeve.

Ky frut gjithashtu sasi të lartë të fibrave të cilat përmirësojnë sëmundjen e diabeti sepse mban nivelin e sheqerit nën kontroll dhe kancerin e zorrës së trashë sepse fibrat lidhen me komponimet toksike në zorrën e trashë dhe ndihmon në largimin e tyre.

Fibrat gjithashtu janë provuar se zvogëlojnë nivelin e kolesterolit, përmirësojnë kushtet e pacientëve me sëmundje kardiovaskulare dhe ulin probabilitetin e sulmeve të zemrës

Ndër të tjera kivi ndalon kollitjen sidomos te fëmijët dhe mbronë ADN-në nga mutacionet.

(Kosova Sot Online)