Sky dhe BT arrijnë marrëveshjen e re me vlerë 5 miliardë € për transmetimin e Premier League - Sport - Kosova Sot
Sky dhe BT arrijnë marrëveshjen e re me vlerë 5 miliardë € për transmetimin e Premier League

Sky dhe BT arrijnë marrëveshjen e re me vlerë 5 miliardë € për transmetimin e Premier League

Sky dhe BT kanë rënë dakord për të paguar 5 miliardë euro për të shfaqur 160 ndeshje për sezon duke filluar nga 2019/20 deri në 2021/22.

Transmetuesit do të paguajnë më pak se herën e fundit, kur paguan një total 5.5 miliard euro për 168 ndeshje.

Sky, pronarët e Sky News, do të transmetojnë 128 ndeshje për sezon, dy më shumë se në marrëveshjen e vjetër ndërsa BT do të transmetojë 32 ndeshje nga 42 që ka shfaqur me marrëveshjen e mëparshme.

Gjithsesi me marrëveshjen e re, që në total ofron 200 ndeshje, pra ka akoma 20 ndeshje për sezon për t’u blerë.

(Kosova Sot)

19 orë e 22 minuta më parë
17/01/19