Politika po heziton ta bëjë dekriminalizimin dhe pastrimin e drejtësisë? (Foto/Video) - TV - Kosova Sot
Politika po heziton ta bëjë dekriminalizimin dhe pastrimin e drejtësisë?  (Foto/Video)

Politika po heziton ta bëjë dekriminalizimin dhe pastrimin e drejtësisë? (Foto/Video)

Qytetarët e anketuar nga “Kosova Sot” kanë vlerësuar se arsyeja kryesore e kësaj është se vet politika e ka kriminalizuar gjyqësinë dhe nuk dëshiron për këtë arsye për ta bërë këtë.

Image

Sali Salihu thotë se kjo po ndodhë për arsye se kreu politik në përgjithësi që duhet ta bëjë dekriminalizimin e këtyre çështjeve është vetë i kriminalizuar dhe kur kihet parasysh se ai që duhet luftuar krimin ai është kriminel vet.

Image

Mirsad Krasniqi thotë se politika heziton sepse është kryekëput e zhytur edhe ajo në krim ndaj dhe heziton ta bëjë dekriminalizimin dhe pastrimin e drejtësisë.

Image

Qazim Elshani mendon se politika nuk do ta bëjë pastrimin e gjyqësorit dhe drejtësisë pasi është shumë e ditur si për opinionin e jashtëm dhe të brendshëm se vet janë të involvuar në të.

Image

Kurse Galdim Ajeti vlerëson se arsyeja kryesore e kësaj është se vet politika e ka kriminalizuar gjyqësinë dhe nuk dëshiron për këtë arsye për ta bërë këtë.

(Kosova Sot)

1 orë e 41 minuta më parë
16/12/18